A magyar Illy Ferenc által alapított trieszti illycaffé 1933 óta tökéletesíti az asztalunkra kerülő igazi olasz eszpresszót. Az illy tudománya abban rejlik, hogy mindig ugyanazt a magas minőséget képes előállítani a folyamatosan változó kávétermésből.
Az illy az egyetlen kávés cég a világon, aki kizárólag egyetlen, 100% Arabica kávékeveréket készít, mely 3 kontinenst és 20 országot átszelve a legjobb ízeket hozza el.
Az illy a lehető legjobb, több szűrőn és vizsgálaton átment kávéalapanyagot saját fejlesztésű csúcstechnológiájával, lézeres válogatógéppel monitorozza.
Az illy szabadalma: pörkölés után a kávét túlnyomáson, a levegő kizárásával, nitrogén hozzáadásával (Pressurization) csomagolják. A csomagolásban levő oxigént, nagy nyomás alatt kicserélik nitrogénre, majd a dobozt lehegesztik és nyitószeleppel látják el. Mivel oxigén nem éri a kávét, a benne rejlő illékony aromák, olajok a magas nyomás miatt bezáródnak a kávészemekbe. A nyomás alatti csomagolásra használt 3 kg-s fém dobozok min. 3 évig bírják a nagy nyomást. Az illy trieszti gyárában saját maga! hegeszti a dobozokat, melyek minőségét/levegőmentességét 15 percente tesztelik nyomásteszttel és vízbe merítéssel.